En Temagruppe for direktører, udviklingschefer og lign. i medlemsorganisationer. Temaerne har fokus på udvalgte, udfordrende og strategiske emner, som er aktuelle for medlemsorganisationer.
Vær med i ét møde, i to, tre, fire eller alle fem møder i 2024/25.
Møderne foregår i Vartovs mødelokaler tæt ved Kbh.’s Rådhus. Alle møder er kl. 13.00 – 16.30 og med fri networking indtil 17.00.
Der bliver fire møder i 2025, det første er omtalt herunder og de tre næste er under planlægning.
Den 16. januar 2025 kl. 13-16.30 og temaet er:
Fastholdelse af medlemmer – hvor højt skal vi sætte overliggeren for medlemstilbud og hvordan involvere medlemmerne i udviklingen af medlemstilbud?
I en medlemsorganisation er det vanskeligt at prioritere og sortere i alle medlemmers ønsker til hjælp og service, og ofte kommer langt flere nye produkter til end fra. Så derfor: hvordan kan vi få medlemmerne til at være mere præcise i deres behov for service og ydelser? Få dem til at tage aktivt del i udvikling og prioritering, så ikke overliggeren vedvarende bliver løftet op?
Ledelsesprincippet sociokrati – medledelse – kan være svaret. Medledelse anvendes allerede i flere foreninger med god succes. Det er en anerkendt metode til at invitere medlemmerne ind og på struktureret vis give dem medbestemmelse, ansvar og kompetencer. Et ledelsesværktøj som er anvendeligt overfor såvel medlemmer, frivillige, ansatte og valgte, og som fremmer den psykologiske tryghed og styrker demokratiets og fællesskabets værdi.
Den 26. november 2024 kl. 13-16.30 – er afholdt
Tema: Lobbyisme, der virker – hvordan tilrettelægger vi den bedste lobbyisme – overfor regeringen, folketinget, kommunerne? Hvad skal der til for at politikerne lytter til os i denne digitale tid? Hvordan organiserer vi interesseorganisationens politiske arbejde? Oplæg ved Jan E. Jørgensen, medlem af Folketinget og medlem af flere udvalg, mm.
Den 16. april 2024 – er afholdt
Rådgiver Inger Dræby vil føre os igennem metodens principper og deres anvendelighed og vi diskuterer, hvordan vi kan bruge metoden i udvikling af tilbud og service, i motivation af frivillige og i ledelsen af medarbejdere/teams.
Tema: Hvor vildt tør vi tænke mht. til brug af AI i en medlemsorganisation. Er kunstig intelligens overhovedet relevant for en medlemsorganisation, nu og om 5 år? Hvad er AI for os, hvilke muligheder og trusler samt konsekvenser giver AI for netop en medlemsorganisation? Hvordan kom DGI igang? Debatoplæg ved v/ afdelingsleder Martin Holmquist Olsson, DGI Nordsjælland og DGIs arbejdsgruppe vedr. AI.
Den 22. august 2024 – er afholdt
Tema: Værdifællesskabet. De vigtigste megatrends indenfor fællesskaber, medlemsdanskerens behov og ønsker til værdifællesskaber i fremtiden. Om stærke fortællinger, kommunikation om fællesskabets værdi og vores egne erfaringer med de bedste fællesskaber og medlemsarrangementer. Oplæg ved Creative Zoo og ved en forening, som aktivt bruger begrebet værdifællesskaber i planlægning af kommunikation og events.
Dit udbytte
Du får ny viden fra eksperter, vi afprøver tanker og ideer med praktikere fra andre foreninger, vi udfordrer hinanden, og vi stiller spørgsmålstegn til den klassiske måde at drive en forening på. Et netværk med rig mulighed for at blive inspireret til at styrke foreningens politiske virke, service for medlemmerne og foreningens forretningsmodel.
Forskellige typer foreninger deltager: fagforeninger, brancheorganisationer, humanitære organisationer mm., – organisationer med medlemmer.
Deltagere i gruppen
Ledere med ansvar for udvikling i en forening/en medlemsorganisation. Deltagernes titler er forskellige: direktører, vicedirektører, udviklings-, medlems-, kommunikations-, administrations-, økonomi- og afdelingschefer, men alle arbejder med udvikling af foreningen. . Gruppen har ca. 15-18 deltagere fra forskellige medlemsorganisationer ved hvert møde.
Der er oplægsholdere ‘udefra’ ved hvert møde, og det er forskere, rådgivere, specialister fra andre organisationer mm.
Pris
Gebyret for deltagelse er 12.000 kr. for samlet tilmelding til fire møder, og 3.500 kr. for tilmelding til eet møde.
Man kan sende en kollega, hvis det bliver nødvendigt. Eller melde en ekstra deltager for 2.500 kr.
Priserne er eks. moms.
Tilmelding
Skriv til mig på mail helle@staberg-rm.dk, hvis du vil melde dig til. Angiv hvilke møder, du gerne vil deltage i. Ring eller skriv også, hvis du vil vide mere om møderne, om indlederne, om pris og om, hvem de andre i gruppen er.